Spara, fast för slösare

Att gå från slösare till sparare

Många kan säkert relatera till känslan när man verkligen behöver något men inte har råd då ens inkomst istället gick till mat månaden innan. Då behöver man börja tänka mer långsiktigt och sätta upp ett eller flera sparmål. Spara är såklart enklare sagt än gjort men känslan när pengarna växer på konton är väl värd att ha tålamod för! Innan du börjar läsa denna artikel så rekommenderar vi att du kollar hur man sätter upp en budget här.

Springa in i sparmålet

Syftet med att spara är att du ska förbättra din privatekonomi och detta gör du bäst genom ett kontinuerligt sparande. Du måste alltså skapa en vana för sparande, t. ex 500kr varje månad, och kom ihåg att dessa pengar är off-limit! Kika nedåt för en step-by-step guide för sparande:

1. Bestäm ett rimligt sparmål som passar din inkomst

2. Dela upp sparmålet på 6-12 månader och för över samma summa pengar varje månad till ditt sparkonto

3.  Öppna ett sparkonto: Detta kan du göra hos nästan alla banker, men vi rekommenderar att du öppnar ditt sparkonto hos en annan bank än din primära. När du sparar pengarna på en annan bank är det enklare att leva efter "off-limit" regeln, har du sparkontot på samma bank är det enkelt att "bara ta lite till middagen med kompisarna",  medans om du sparar på en annan bank är det "off-limit". Vi rekommenderar starkt att öppna ett sparkonto hos Collector Bank erbjuder de  en smidig hantering av sparkontot med en en av marknadens bästa räntor och du kan enkelt se en översikt över dina sparpengar via deras app eller hemsida. Bäst av allt är att det helt avgiftsfritt, det kostar dig alltså inte ett enda öre!

Läs mer om Collectors sparkonto här och öppna ditt redan idag.

Svårare än så är det inte! Om du är en smart sparare så är den första utgiften varje månad pengarna som ska gå mot ditt sparmål.

Ä

Vill du spara för miljön? Häng med här!