Miljömedvetet sparande

A

Miljö och klimatfrågan har aldrig varit viktigare än vad den är idag. Vilka är dem som faktiskt gör skillnad? Jo, vi ungdomar. Många vet inte om det men man kan hjälpa klimatet och vår planet genom att göra kloka val i sin privatekonomi!

Under avsnittet “Hur sparar jag pengar?” gick vi igenom hur man kan spara pengar både kortsiktigt och långsiktigt med hjälp av ett sparkonto Collector Bank. Collector Bank erbjuder även ett smart investeringsverktyg som gör två viktiga saker. En digital investeringstjänst som låter dina pengar växa och när dina pengar investeras väljer de fonder med fokus på hållbara och ansvarsfullt fokus. Det som gör detta så perfekt är att du som kund inte behöver vara aktiemäklare eller proffsig på värdepappershandel, Collector Bank sköter detta åt dig! Låter inte detta som ett perfekt sätt att spara pengar på ett långsiktigt sätt som både gynnar din plånbok och vår planet? Läs mer och börja investera med hjälp av Collector Bank HÄR!

Om du är intresserad att spara pengar i värdepapper som du själv handlar finns det flera faktorer du bör tänka på för att spara så miljösmart som möjligt. Spara i fonder som är märkta med miljösmarta fond eller låg co2 risk, dessa fonderna innehåller aktier till företag med låga koldioxidutsläpp och bra värdegrunder. Om du handlar aktier så läs alltid noggrant om företaget så du kan bygga en tydlig bild om deras värderingar är i linje med de klimatfrågorna du brinner för. Köp bara aktier i företag som du står bakom både i klimat och humanitära frågor.

Du kan även göra miljösmarta val när du flyttar hemifråm! Om man är intresserad av att flytta hemifrån kan du även då göra miljösmarta val, läs mer om “första boendet”. 

Ä

Hur betalade man egentligen en faktura nu igen? Lär dig HÄR!