Hur är jag smart när jag julhandlar?

Julen nalkas och därmed julhandeln. Som tradition brukar man köpa julklappar till sina anhöriga vilket brukar kännas av i plånboken. Hur kan du vara en smart ekonom och spara pengar under juletiden? I denna artikel ger vi dig några enkla tips som kan göra din jul lite lättare.

Sätt upp en budget: Även här är det viktigt med en budget. Skriv ner alla presenter som du vill köpa och sammanställ en total summa så att får en översikt på hur mycket du kommer att spendera. Lär dig mer om hur du sätter om en budget.

Jämför: hemsidor som Pricerunner och Prisjakt är till stor hjälp när du vill hitta det billigaste priset på en produkt. Om du t. ex vill köpa ett par hörlurar så kan du börja med att jämföra på nätet och sedan i olika elektronikbutiker för att hitta det absolut bästa priset.

Köp/beställ julklappar under black friday-perioden/under rea: detta är ett perfekt tillfälle för dig att ta del av bra reor när du köper julklappar till dina nära och kära. Du sparar en slant i plånkan och är även ute i god tid med att köpa presenterna inför julafton och slipper hetsen när alla andra trängs efter julklapparna den 23:e.

Handla under mellandagarna: Du har säkert hört talas om mellandagsrea. Denna period brukar inledas runt jul och avslutas i början av januari. Detta är ett perfekt tillfälle om du vill köpa något till dig själv.

Julmarknad: ta lite tid av vardagen och ta med någon speciell på en julmarknad. Det är ett perfekt tillfälle att slappna och och komma in i den mysiga julkänslan. Det brukar även finnas många roliga produkter till ett bra pris att ta del av för att göra julen lite extra speciell.

2019-12-17 09:39